Serveertips

Pan con tomate

Wist u dat onze worsten en hammen nog lekkerder smaken in combinatie met pan con tomate (brood met tomaat)?
Neem een stevige broodsoort, zoals bijvoorbeeld het witbrood "Liefde en Passie" van Albert Heijn. Snijd plakken van het brood.
Voor het beste resultaat roostert u het brood. Smeer de sneden brood in met het sap van een halve tomaat, maal lekker zeezout over het brood en besprenkel de sneden royaal met een goede olijfolie. Beleg de sneden met worst, ham of kaas. Maar u zult merken, ook zonder beleg is dit al een ware delicatesse. Smakelijk!

      

Alioli (al i oli= knoflook en olie)

Voor een lekkere ambachtelijke alioli zorgt u dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. U heeft nodig: vijzel, 3 teentjes knoflook, zout, eidooier en een zachte olijfolie. Zorg dat het ei goed vers is of gebruik gepasteuriseerd eigeel om salmonellavergiftiging te voorkomen. Stamp de teentjes knoflook samen met het zout tot moes in de vijzel, voeg de eidooier toe en roer tot de massa schuimig is. Voeg eerst druppelsgewijs en later met een dun straaltje olie toe en blijf roeren, steeds dezelfde kant op. Als het goed is, wordt de massa steeds dikker. Als de substantie omslaat en dun wordt, kun je dit verhelpen door een eetlepel heet water toe te voegen en weer door te gaan met roeren. Met 1 eidooier kun je ongeveer 200 ml alioli maken. Heerlijk bijvoorbeeld samen met pan con tomate.

Copyright © 2018 A La Lies
Webdesign & CMS by Downdijk